“Kezdeném is a saját bőrömön tapasztaltakkal:
Személy szerint karotinoid hiànyban szenvedek, melynek velejárója egy nagyon kellemetlen kiütés a kezemen, könyökömön, térdemen és a làbujjaimon. Kezelni szteroidos krémmel, illetve homoktövis magolaj fogyasztásával lehet. Az orvos szerint. A Wellness Pack szedésével viszont ezek a szörnyen viszkető kiütések eltüntek! Ezen nàlam jobban senki nem lepődött meg😀 És ez csak az egyik “mellékhatás” volt! A hajhullàsom megszűnt, a körmeim szebbek lettek, a betegségek elkerültek, de legalábbis könnyedén vettem az akadályokat☺ Amit még érdemes megemlíteni, hogy az allergia szezont sikerült igen enyhe tünetekkel àtélnem, gyógyszer szedése nélkül! Ennyit rólam😁
Jöjjenek a gyerekek:
A nagyobbik lànyommal rengeteget éjszakàztunk az asztmàja miatt. Mindenféle immunerősítőt, vitamint kipróbáltunk, sajnos mindhiàba. A Wellness Kids multivitaminnal úgy voltunk, ezt még utoljára kipróbáljuk, ha ez sem használ, akkor a vitaminok mehetnek részünkről a kukàba! Lànykàmnàl viszont szépen el kezdtek rövidülni az éjszakàzàsok. A két hétből 10 nap lett, majd 7, majd 3. Végre tudott aludni a család😀 A húga korábban is baktériumàlló volt, nàla talàn annyit tennék hozzá, hogy az óvodai élet sem rontotta a statisztikáját!
Amit még kiemelnék, az az, hogy kb a harmadik doboz elfogyasztàsakor jelentkeztek a változások. Senki ne vàrja tehàt, hogy egy hét múlva csodaszép lesz, hiszen a szervezetünknek is idő kell, hogy felhasználja, beépítse a vitaminokat és àsvànyi anyagokat.
Nagyon sok mindent tudnék még írni, hiszen igyekeztem utàna jàrni annak, mi micsoda. Illetve a vevőimtől is sok visszajelzést kaptam.Ha esetleg van valakinek kérdése, szívesen válaszolok!
Egy a lényeg, a Wellness termékek egy nagyon jól felépített rendszert alkotnak! Minden összetevő támogatja, felerősíti a többit.
Köszönöm Anikó a felkérést!
Wellnessre fel!”

M. Dóra

“A wellness vitaminokat bevezetésük óta szedem. Korábban nagyon fáradékony voltam, nehezen birkóztam meg a napi teendőkkel. Gyerekek, munka, háztartás, stb. A másik problémám a gyakori megbetegedések, – pedagógusként dolgoztam, amikor valaki beteg lett az osztályból, az énrám is átragadt- hosszan elnyúló köhögéssel küszködtem rendszeresen. Hamar kaptam el minden megfázást, s csak nagy sokára sikerült kikeveredni belőle. Ezekhez az évekhez képest lényeges változás nem történt az életemben, csak az, hogy rendszeresen szedem a vitamint, napi szinten iszom a csokis shake-et, esténként gyakran levessel zárom a napot. Az elmúlt években nagyon ritkán vagyok beteg. Ha mégis lebetegszem, pár nap alatt felgyógyulok. A hosszú köhögési periódusok megszűntek. A nagyobbik lányom most 3 hete betegedett meg, őt ápolgattam egy hétiig.. Rákövetkező héten a kisebbik váltotta. Hogy teljes legyen a sor, a párom hétvégén elkapta az influenzát. Vagyis már 3 hete vagyok betegekkel egy légtérben. Nálam még semmi jele nem mutatkozott a betegségnek, s szerintem nem is fog. Számomra ezek azok a saját tapasztalatok, amiért rendszeresen szedem ezeket a vitaminokat.”

A. Sz.

“Nekem is pozitív tapasztalataim vannak a wellness pack-al kapcsolatban. Január óta több mint 40kg-t fogytam, de közben elkezdett hullani a hajam, töredeztek a körmeim,a bőröm elképesztő állapotban volt. Mindenre gondoltam a fogyókúra alatt, csak a vitaminpótlásra nem 🙂 Kb 4-5 hónapja rendelem folyamatosan a wellness pack-ot. A körmeim megerősödtek,a hajhullás elmúlt, a bőröm is kezd helyrejönni és tele vagyok energiával. Jelenleg Németországban élek, Édesapám küldi ki nekem minden hónapban a csomagot, így kicsit többe kerül sajnos,de maximálisan megéri. ”

M.ZS.

“A Wellness Pack-kal kapcsolatban nagyon jó a tapasztalatom. A 14. katalógusban kezdtem el szedni, így most már a 3. adagnál járok. A legnagyobb a változást abban érzem, hogy szinte sosem vagyok fáradt. 🙂 Korábban a reggeli ébredések nagyon nehezemre estek. A kis csomag rendszeres szedése óta viszont sokkal könnyen felkelek, és energikusan telik az egész napom. Csak ajánlani tudom mindenkinek”

G.Hajnalka

“Évek óta szedem a Wellness-Packot napi rendszerességgel és nem mondanék le róla! Hajam dús és nagyon gyorsan nő, körmeim erősek és növeli a koncentráló képességemet, melynek nagy hasznát veszem az egyetemen. Párom kézilabdázik, wellnes-shakekel kiegészítve szedi naponta a packot. Tapasztalatai szerint növeli az állóképességét, segít az izmai regenerálódásában és építésében. Már sokan a csapattársai közül is szedik, hogy tudják tartani a lépést! 😀 Csak ajánlani tudom. ”

M. Anikó

“Kisfiammal való terhességem alatt sokféle mama vitamint szedtem, még a szoptatás alatt is mely elhúzódott kissé… majd három éves koráig. Ekkor kezdtem el szedni a wellness packet, mert a gyógyszertári vitaminok ellenére a fele hajam hiányzott és kissé le voltam pukkanva”. Nem tudom már mennyi idő alatt de a bőröm sem volt száraz, a hajam visszanyerte dússágát, göndörségét sőt azt hiszem nyugisabb is lettem. De a nagy változást igazán a shake hozta az életembe. Először Páromnak rendeltem mert súlyos cukorbeteg és a fizikai munkától sokat ingadozik a cukra, főleg mínuszba. Természetesen nem fogadta az ötletet, így én kezdtem el napi egy pohárral inni, csak egészség megőrzés szempontjából. Ehhez képest két hónap alatt lement 6 kiló, ami fel sem tűnt, hogy rajtam van. A csoda azonban ezután lett, mert elvesztettem, akkor már 15 éve meglévő, műtétre váró aranyeremet. Azóta nem hagyom el a shaket. A párom és a gyerekeim is megszerették. ”

L. Magdolna

“Én a Welness-Packet szedem lassan egy éve a legnagyobb változást most télen tapasztaltam. Minden évben kétszer elért eddig a hörgő-vagy gégegyulladás, egyszer novemberben egyszer február környékén! Idén ez teljesen elmaradt, ha meg is környékezett a vírus pár nap alatt átvészeltem, torokfájás, orrfolyás volt maximum! Ezen kívül az allergiám már januárban szokott jelentkezni, lekopogom eddig még nincs jele. Csak ajánlani tudom mindenkinek! ”

G.A.

“Én és a párom is rendszeres fogyasztói vagyunk a wellness termékeknek évek óta. Mivel sportoló vagyok nekem a legfontosabb a testem – izmaim megfelelő regenerálása. Amióta szedem a wellness packet hozzá pedig rendszeresen iszom a shaket egyértelműen érzem a teljesítményem-állóképességem-teherbirásom javulását. MINDENKINEK CSAK AJÁNLANI TUDOM. +még egy érdekesség amióta RENDSZERESEN szedem a vitaminokat az allergiámmal járó tüneteket remekül vissza tudom szorítani. ”

S. Olivér

“A wellness vitamint nálunk-az egész család – bevezetése óta szedi. A lányaim nem esznek sok zöldséget, gyümölcsöt, ezért nagy megnyugvás, hogy ezeken a vitaminokon keresztül hozzájut a szervezetük a megfelelő vitamin- és ásványi anyagokhoz. Gimnazista lányom gyakran volt fáradt, kimerült az iskolai időszakban ( napi 7-8 óra, gyakran csak este 5-6 óra után ér haza, s utána van az ebéd, s a tanulás másnapra), s ezért felmerült egy vérvétel gondolata. Tudni szerettem volna, melyik vitamin pótlása vált még szükségessé, mit hiányol a szervezete a wellness vitaminokon kívül, mivel ,, csak” ezt szedi/ szedjük folyamatosan. A vérvétel eredményén a háziorvosunk megdöbbent. Hosszasan nézegette a papírt. Kicsit meg is ijedtem, mert én laikusként nem láttam problémát az eredményekben. Végül megszólalt: ,,Ezt az eredményt be kellene keretezni, olyan régen nem láttam ilyen tökéletes eredményt. Tankönyvekben kellene mutogatni. ” Köszönöm Oriflame! Köszönöm szülőként, köszönöm édesanyaként, s köszönöm Oriflame szépségtanácsadóként. ”

Sz. Anikó

“Évek óta szedjük a menyasszonyommal a Wellness-Packot, először a saját tapasztalatomat írom le. Évek óta szenvedtem az allergiás tünetektől, de amióta rendszeresen szedem a terméket teljesen vissza tudtam szorítani a kellemetlen allergiás tüneteket! A shake, mivel napi szinten edzem, plusz töltetet ad, jobban bírom mind a kardiós mind pedig a súlyzós edzéseket! A párom sokat betegeskedett, de mióta ő is fogyasztja rendszeresen a termékeket azóta nem volt betegszabadságon 😉 🙂 MINDENKINEK TELJES SZÍVBŐL AJÁNLJUK A TERMÉKEK FOLYAMATOS FOGYASZTÁSÁT mellyel hatásos eredményeket lehet elérni! ”

S.O.

Mit tartalmaz a multivitamin nőknek tabletta? Mennyiben fedezi a szükséges napi vitamin és ásványi anyag bevitelt?

Név Aktív/Hasznos rész Mennyiség/tabletta
Kálcium-karbonát Kálcium 389,611mg 175 mg
Silicified microc. cellulo Cellulóz 396,866 mg
Magnézium oxide Magnézium 166,667 mg 75 mg
L-ascorbin acid C-vitamin 63,158 60 mg
Maize starch Kukorica-keményítő 80 mg
Ferrouis fumarate Vas 43.75 mg 14 mg
Stearic acid Sztearinsav 25 mg
Zinc-oxid Cink 18,750 mg 15 mg
Nicotinamide Niacin 18 mg 18 mg
Hidroxipropil metilcelluloz Tömegnövelőszer 15.75 mg
D-alpha tocofheryl acid E-vitamin 12,823 mg 10 mg
Magnézium stearate Magnézium sztearat 8 mg
Biotin Biotin 7.5 gr 150 mcg
Calcium d-pantothenate Pantoténsav 6 mg
Copper gluconate Réz 6.429 mg 0.9 mg
Retil acetate A- vitamin 5.333 mg 800 mcg
Silicon dioxide Szilikon dioxid 6 mg
Glycerol Nedvesítőszer 3.15 mg
Pyridoxine hydrochloride B6- vitamin 2.480 mg 2 mg
Cholecalciferol D-vitamin 2 mg 5 mcg
Thiamin mononitrate B1- vitamin 1.727 1.4 mg
Riboflavin B2- vitamin 1.633 1.6 mg
Cyanocobalamin B12- vitamin 1 mg 1 mcg
Sodium selenite Szelén 0.109 mg 50 mcg

Miért kell mindennap bevennem a Wellness-csomagban található készítményeket?

A Wellness-csomag készítményei az emberi szervezet optimális működéséhez nélkülözhetetlen, valamennyi mikrotápanyagot tartalmazzák (vitaminok, ásványi anyagok, antioxidánsok és zsírsavak). A tudósok egyetértenek abban, hogy az a fajta diéta, amely biztosítja az jó egészséget és a hosszú élettartamot, nem más, mint az ún. CRON (Caloric Restriction with Optimal Nutrition = a kalóriabevitel korlátozása optimális mértékű tápanyagbevitel mellett). A legtöbb ember naponta több kalóriát fogyaszt, mint amennyire a szervezetnek valójában szüksége lenne. Ráadásul ezt a többletkalóriát sajnálatos módon nem az optimális táplálkozást jelentő, természetes, már megfelelően érett, nyers zöldségekből és gyümölcsökből nyerjük, hanem úgynevezett „üres kalóriákkal” terheljük a szervezetünket, amelyek túlnyomó része feldolgozott élelmiszer (kenyér, tészta, rizs, különböző édességek stb.). Ezért elengedhetetlen a mikrotápanyagok naponta történő pótlása. Ez biztosítja a szervezet számára a helytelen táplálkozás miatt fellépő hiányok pótlását, vagyis optimális mennyiségben bejuttatja a szervezetbe a szükséges vitaminokat, ásványi anyagokat, antioxidánsokat és esszenciális zsírsavakat.

Gyermekek fogyaszthatják a wellness csomag táplálék-kiegészítőt?

A Wellness csomag felnőttek számára készült. Egy 12 évnél idősebb ember napi vitamin és ásványi anyag szükségletét tartalmazza. Fogyasztása 12 év alatti gyermekek számára nem ajánlott.

Szedhetem a multivitamin és ásványi anyagok tablettát akkor, ha a pajzsmirigyem alul – vagy túlműködik?

Igen. A tabletta jódtartalma mindössze a hiánytünetek megelőzését célzó, napi javasolt mennyiséget tartalmazza, (150 mikrogramm), míg például az átlagos japán fogyasztás (az algában gazdag étrendnek köszönhetően) naponta több milligramm. Sok orvos és táplálkozási szakember vitatja, hogy mindenkinek szüksége van-e jódpótlásra. Ők az egyéb halogének (fluor a fogkrémekben és a szájvizekben, klór a kommunális vízben, a sütéshez használt, valamint a bútorokból, szőnyegekből kiváló bróm) napi szintű, nagy mennyiségben történő bevitelére hivatkoznak. A többi halogén verseng ugyan a jóddal, hogy a pajzsmirigy felvegye őket, de azok biológiailag nem aktívak. Így bár a vizsgálatok normál pajzsmirigyhormon-szintet mutatnak, tényleges jódhiány is lehet a diagnózis. Ha Ön pajzsmirigykezelés alatt áll, konzultáljon az orvosával, mielőtt elkezdené szedni az étrend-kiegészítőt, mivel a használatának indokoltsága egyénenként eltérő lehet.

Várandós kismama is fogyaszthatja a wellness csomag tartalmát?

A születési rendellenességek elkerülése érdekében a legtöbb kismamának javasolt a vitaminpótlás, főként a folsav szedése, terhesség előtt illetve alatt. Táplálék-kiegészítők tesztelésébe még sohasem vontak be várandós nőket. A Wellness csomag tartalmazza a svéd antioxidánst, amelyet szintén nem teszteltek várandós illetve szoptatós kismamákon. Bár ez egy természetes antioxidáns, amely megtalálható a lazacban illetve más tengeri élőlényben, mégis azt javasoljuk, hogy szedése előtt kérje kis orvosa véleményét!

Diabéteszes betegek is szedhetik a svéd antioxidánst?

Igen szedhetik – lehetséges, hogy állapotuk pozitív irányba változik. A cukorbetegségben szenvedők vérében rendellenesen magas a glükóz (cukor) szint. Minden cukor- és keményítőtartalmú étel glükózzá bomlik le az emésztés során. A vércukorszintet a hasnyálmirigy béta-sejtjei által termelt inzulin szabályozza. Amikor a vér glükóztartalma megemelkedik (például étkezést követően), az inzulinnak az a feladata, hogy normalizálja a glükózszintet. A diabéteszes betegeknél azonban nem normalizálódik a megemelkedett vércukorszint. A tanulmányok azt bizonyítják, hogy a magas vércukorszint által előidézett, reaktív oxigénfajták (ROS) hozzájárulnak a cukorbetegség súlyosbodásához és a szövődmények kialakulásához: vakság, vesekárosodás, amputációk. Klinikai kísérletek igazolták, hogy az astaxanthin azáltal csökkenti a betegség előrehaladását, hogy visszafogja a glükóz mérgező hatását és a vese esetleges károsodását.

Gyermekek fogyaszthatnak svéd antioxidánst?

12 éven aluli gyermekek számára nem ajánlott étrend-kiegészítők fogyasztása, ez vonatkozik az axtaxanthin-ra is. Gyermekek bevonásával nem készültek klinikai tanulmányok.

Mi a javasolt napi bevitel Omega 3-zsírsavakból, és mennyi található ebből a Wellness-csomagban lévő, két kapszulában?

Az Omega-3 esetében több ajánlás is létezik a felnőttek számára. Ezek közül néhány tartalmazza az összes Omega 3-zsírsavat (ALA, EPA és DHA), másokban csupán a halakból kivont, a szívvédő tulajdonságairól ismert, hosszú szénláncú zsírsavak találhatók, az EPA és a DHA. Az USDA (az USA mezőgazdasági minisztériuma) által javasolt bevitel 1,1 gramm / nap nők és 1,6 gramm / nap férfiak * esetében, az ajánlás nem tér ki részletesen az ALA-, EPA- és DHA-zsírsavak mennyiségére. A svéd táplálkozási ajánlások hasonlóképpen nem részletesek, ezek szerint naponta 2-3 gramm Omega 3 bevitele javallott.

Számos ország (Kanada, Svédország, Egyesült Királyság, Ausztrália és Japán) tett táplálkozási ajánlásokat az EPA-ra és a DHA-ra vonatkozóan, amelyek szerint 0,3–0,5 gramm az ideális napi bevitel. (American Heart Association, 2002). Az EU (EFSA, 2009) álláspontja szerint 0,25 g EPA és DHA (hosszú láncú zsírsav) a szükséges napi mennyiség. Az Oriflame két darab Omega 3 kapszulájában összesen 274 mg EPA és DHA Omega 3 található.
* Amerikai Tudományos Akadémia, Orvostudományi Intézet, Élelmiszer- és Táplálkozástudományi Testület
DRI-táblázat szénhidrátra, rostra, zsírra, zsírsavakra és fehérjékre vonatkoztatva

 Mit tartalmaz a multivitamin férfiaknak tabletta? Mennyiben fedezi a szükséges napi vitamin és ásványi anyag bevitelt?

Név Aktív/Hasznos rész Mennyiség/tabletta
Silicified microc. cellulo Cellulóz 396.866 mg
Kálcium-karbonát Kálcium 389.611 mg 150 mg
Magnézium oxide Magnézium 166.667 mg 100 mg
Ascorbin acid C-vitamin 63,158 60 mg
Stearic acid Sztearinsav 25 mg
Zinc-oxid Cink 18,750 mg 15 mg
Nicotinamide Niacin 18 mg 18 mg
Hidroxipropil metilcelluloz Tömegnövelőszer 15.25 mg
D-alpha tocofheryl acid E-vitamin 12,823 mg 10 mg
Nicotinamide Niacin 10 mg 18 mg
Magnézium stearate Magnézium sztearat 8 mg
Biotin Biotin 7.5 gr 150 mcg
Calcium d-pantothenate Pantoténsav 6.551 mg 6 mg
Copper gluconate Réz 6.429 mg 0.9 mg
Silicon dioxide Szilikon dioxid 6 mg
Retil acetate A- vitamin 5.333 mg 800 mcg
Glycerol Nedvesítőszer 3.05 mg
Pyridoxine hydrochloride B6- vitamin 2.480 mg 2 mg
Cholecalciferol D-vitamin 2 mg 5 mcg
Thiamin mononitrate B1- vitamin 1.727 1.4 mg
Riboflavin B2- vitamin 1.633 1.6 mg
Cyanocobalamin B12- vitamin 1 mg 1 mcg
Potassium iodide Jód 0.198 150 mcg
Folic acid Folsav 0.107 mg 100 mcg
Sodium selenite Szelén 0.109 mg 50 mcg

Várandós illetve szoptatós kismama is fogyaszthatja a svéd antioxidánst?

Várandós illetve szoptatós kismamák esetében bármiféle étrend-kiegészítő fogyasztása előtt-, ez vonatkozik az axtaxanthin-ra is-, ajánlott az orvosi véleményének kikérése. Várandós illetve szoptatós kismamák bevonásával nem készültek klinikai tanulmányok.

Mennyi ideig szedhetem a Wellness-csomag készítményeit? Szükséges időközönként szünetet tartani?

Hosszú időn keresztül, naponta szedheti a Wellness-csomagot, olyan hosszú időn át, ameddig csak szeretné. A készítmények nem tartalmaznak semmilyen olyan anyagot, ami indokolttá tenné a használat szüneteltetését. Kizárólag az optimális mikrotápanyag-bevitelt jelentő, alapvető elemek találhatók meg bennük.

Mi az astaxanthin?

Az astaxanthin (kiejtése: asta-xan-thin) egy vörös festékanyag, amely a karotinoidok családjába tartozik. A karotinoid egy színanyag, amely természetes formájában a növényekben, algákban, gombafélékben, élesztőben, lazacban, pisztrángban, rákokban, stb. található meg. A növények és algák életében két fontos szerepet is betöltenek: az elnyelt fényenergiát felhasználják a fotoszintézis során, valamint megvédik a klorofilt a fény okozta károsodástól. Az emberi szervezetre is lényeges hatást gyakorolnak, hiszen az étkezések alkalmával elfogyasztott karotinoidok, felhalmozódnak a bőrünkben, ahol fényvédő hatást gyakorolnak.
A tanulmányok azt mutatják, hogy az astaxanthin egy nagyon erős, hatékony antioxidáns. Az E vitaminnál 100-szor erősebb szabadgyökfogó tulajdonsággal rendelkezik.
A szabad gyökök, instabil atomok, páratlan elektronokkal, amelyek „elrabolják” más atomok elektronjait. Amikor a szabad gyökök stabil molekulákat támadnak meg és elektronokat el rabolnak tőlük, maga a stabil molekula is szabad gyökökké válik, ezzel elindul képződésük láncreakciója. Számos tudós azt vallja, hogy az öregedési folyamatok elindulásának hátterében a szabad gyökök kialakulásának szabályozatlan láncreakciója áll. Az astaxanthin egyedi molekuláris szerkezetének köszönhetően nagyon erős antioxidáns.

Hogyan működik az astaxanthin?

Az astaxanthin egy zsírban oldódó antioxidáns, amely megvédi a test szerveinek sejtmembránjait az oxidáció okozta károsodásoktól. Különösen a szem, az agy és a központi idegrendszer számára jótékony hatású. Enyhíti a káros oxidáció hatását, és védelmet nyújt a szem-és érrendszeri betegségekkel szemben, mint például a zöld hályog és Alzheimer kór. Az astaxanthin a test más szöveteire is bizonyítottan pozitív hatást gyakorol. Növeli az izomerőt, segíti az izmok regenerálódását testedzés után. Bizonyítottan csökkenti a bőrben az UV sugárzás bőröregedést fokozó hatását és gyulladáscsökkentő tulajdonságú. Az astaxanthin kedvező hatással van a gyomorhurut és a reflux tüneteire. Végül, de nem utolsó sorban, az astaxantin csökkenti a szív – és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát.

Mi az előnye a svéd antioxidáns rendszeres szedésének?

Működési mechanizmusának köszönhetően az astaxanthin kiemelkedően fontos szerepet tölt be az emberi szervezetben. Megvédi sejtjeinket az idő előtti öregedéstől, meggátolja a sejtek roncsolódását és a korai sejthalált. Számos jótékony hatását tartják még számon:

 •  – támogatja a sejtek egészségét,
 •  – segíti az izmok fejlődését, javítja a teljesítményt és az állóképességet,
 •  – javítja a látást,
 •  – védi az érrendszert.

Miért erősebb 100-szor az astaxanthin az e-vitaminnál?

Általában két antioxidáns (például a C és az E vitamin) közösen lépnek fel a szabad gyökökkel szemben, mivel egy elektron leadása stabilizálja a szabad gyököket, viszont instabillá teszi az antioxidánst (vitamint). Összehasonlítva a többi antioxidánssal, az astaxanthinnak további két oxigénmolekula-csoportja van, amely lehetőséget ad a szabad gyökök semlegesítésére, anélkül, hogy instabillá válna. Megkülönböztető kémiai szerkezeténél fogva az astaxanthin a karotinoidok, xantofillként ismert, egyedi osztályába tartozik, amely nagyon erős antioxidáns tulajdonsággal bír.

A diabéteszes betegek is szedhetik az astaxanthint?

Ha krónikus betegségben szenved, vagy ha receptre felírt gyógyszereket szed, minden esetben konzultáljon az orvosával, mielőtt elkezdi szedni a táplálék-kiegészítőket. A cukorbetegség egy olyan állapot, ami a vér rendellenesen magas glükóz (cukor) szintjét jelenti. Minden cukor- és keményítőtartalmú étel glükózzá bomlik le az emésztés során. A szervezetünk a glükózból energiát állít elő. Normális esetben az inzulin szabályozza a vércukorszintet. Ez egy olyan hormon, amelyet a hasnyálmirigy béta-sejtjei termelnek. Amikor a vér glükóztartalma megemelkedik (például étkezést követően), az inzulinnak az a feladata, hogy normalizálja a glükózszintet. A diabéteszes betegeknél azonban nem rendeződik a megemelkedett vércukorszint. Ez okozza a vér abnormálisan magas glükózértékét (hyperglicaemia). A tanulmányok azt bizonyítják, hogy a hyperglicaemia által előidézett, reaktív oxigénfajták (ROS) hozzájárulnak a cukorbetegség súlyosbodásához és a szövődmények kialakulásához: vakság, vesekárosodás, amputációk. A hasnyálmirigy sejtjei kifejezetten érzékenyek a reaktív oxigénfajtákkal szemben. Az astaxanthin megvédi a hasnyálmirigy sejtjeit az oxidatív károsodásoktól. Klinikai kísérletek igazolták, hogy az astaxanthin azáltal csökkenti a betegség előrehaladását, hogy visszafogja a glükóz mérgező hatását és a vese károsodását.

A svéd antioxidáns segíthet csökkenti a ráncaimat?

Igen, segíthet. Tanulmányok bizonyítják, hogy az astaxanthin javítja a bőr rugalmasságát, csökkenti a ráncokat és hidratál. A ráncok a bőr felszínén megjelenő mélyedések, redők, amelyek kialakulását-, a genetikai adottságok mellett -, fokozzák: az UV-sugárzás, a légszennyezettség, a dohányzás, a helytelen táplálkozás, vérkeringési probléma, a stressz stb.
A bőrt érő UV-sugárzás két különböző típusú hullámból áll: UVA és UVB.
Az UVB-sugarak rövidebb hullámhosszúak, mint az UVA-sugarak. Elsődlegesen a bőr felszínt károsítják, a leégésért felelősek. Az UVA-sugarak a bőr mélyebb rétegeibe is képesek behatolni. Bár tartós barnaságot okoznak, közben károsítják a bőr irharétegének kollagénrostjait, így gyorsítják a ráncok kialakulását. Az astaxanthin azáltal segíti a kollagén újratermelődését, hogy semlegesíti az UV-sugarak hatására keletkező szabad gyököket.

Hogyan javítja a svéd antioxidáns bőrünk állapotát?

Az astaxanthin fontos szerepet játszik bőrünk szépségének és egészségének megtartásában, védi a bőrt a káros környezeti hatásoktól és késlelteti az öregedést.
A bőr testünk legnagyobb szerve, amely elsődlegesen érintkezik a külső környezettel. Egy olyan védőpajzs tehát, amely megóv bennünket a külvilág károsító hatásaitól: az UV-sugárzástól, az időjárástól, a szennyeződésektől stb.. Ezért a mindennapos, alapvető bőrápoláson kívül az is nagyon fontos, hogy megfelelő mennyiségű vitamint, ásványi anyagot és antioxidánst juttassunk a szervezetünkbe.
Sajnálatos módon az emberek többségének táplálkozásából hiányoznak a zöldségek, gyümölcsök, teljes kiőrlésű magvak és a hüvelyes-, napi ajánlott mennyiség 0,5 – 1,0 kg -, ezért szükség van a vitaminok és ásványi anyagok pótlására.
Az astaxanthin védi a bőrt, és azzal segíti annak regenerálódását, hogy semlegesíti a bőrsejteket roncsoló szabad gyököket. Tanulmányok kimutatták, hogy az astaxanthin segíti a bőr vízháztartásának helyreállítását, növeli annak hidratáltságát és rugalmasságát, valamint csökkenti a ráncok kialakulását.

Hogyan képes fokozni az astaxanthin az izomnövekedést és az állóképességet?

A szabad gyökök páratlan elektronokat tartalmazó, instabil és igen reaktív molekulák. Nemcsak a mindennapos, kedvezőtlen hatások (például UV-sugárzás, dohányzás, helytelen táplálkozás) miatt képződnek a szervezetünkben, de a test normális működése (például légzés, energiatermelés, edzés, emésztés) közben is.
Fizikai aktivitás közben hevesebben lélegzünk, és a szervezetünknek több levegőre van szüksége. Minél több oxigént lélegzünk be, annál több szabad gyök létrejöttét idézzük elő. Szervezetünkben, hosszú távon, sok antioxidáns keletkezhet válaszreakcióként. Rövidtávon viszont, a szabad gyökök miatt gyulladás alakul ki, amely izomfáradtsághoz és fájdalomhoz vezethet.
Az astaxanthin „kisöpri” az izmokban található szabad gyököket, megakadályozza az izomkárosodást és az izmok leépülését. Tanulmányok kimutatták, hogy az astaxanthin kapszula 4 héten át tartó napi szedése esetén, nehéz fizikai gyakorlatok végzése után, alacsonyabb a tejsav szint, továbbá, hogy 6 havi rendszeres szedés mellett az állóképesség is jelentősen javult. Összegzésként tehát elmondható, hogy az astaxanthin nemcsak csökkenti az izomkárosodás mértékét, de a nehéz fizikai aktivitást követően gyorsítja is az izmok regenerációját.

Étkezés előtt vagy után javasolt a svéd antioxidáns szedését?

Javasoljuk, hogy a kapszulát (illetve a Wellness Csomagot) a reggeli étkezés során fogyasszák el. Nem számít, hogy reggeli előtt, alatt vagy után, de mindenképpen a reggel a legalkalmasabb időpont ahhoz, hogy rutinná válhasson a kapszula napi bevétele. Jótékony hatásai csak hetekkel később fognak jelentkezni, hatása sokkal összetettebb mint egy gyógyszeré. Az Astaxanthin egy zsírban oldódó festékanyag, így a tökéletes felszívódásához zsírra van szükség. A kapszula zsírtartalma biztosítja az astaxanthin tökéletes felszívódását.

Hosszú időn keresztül is szedhető a svéd antioxidáns?

Mivel az astaxanthin természetes alapanyagokat tartalmaz, így egész életen át szedhető. Ennek a tulajdonságának köszönheti, hogy belekerült az Oriflame Wellness csomagjába. Amennyiben hosszú szedés után hirtelen abbahagyjuk a kapszula bevételét, egy darabig nem fogjuk érezni a hiányát, mivel a hatóanyag zsírban oldódik és a szervezet egy ideig képes tárolni.
Egy kapszulában ugyanannyi astaxanthin található, mint egy adag lazacban.

Mit kell tudni a wellness by Oriflame eper/vanília ízesítésű italporról?

Az Eper/vanília ízesítésű italpor egy étrend-kiegészítő, amelyet vízzel (esetleg hideg tejjel, teával, gyümölcslével) hígítva kell fogyasztani. Háromféle fehérjét is tartalmaz, ezáltal optimális fehérje forrás. Alacsony a GI értéke, magas a rostanyag tartalma, hozzájárul az egészséges súlyvesztéshez és növeli az energiaszintet.
Fél órával étkezés előtt fogyasztva, telítettség érzetet ad, ezáltal megakadályozza a túlzott táplálékbevitelt, így segíti a testsúly egyensúlyban tartását. Amennyiben szeretné súlyát megőrizni, de ugyanakkor egészséges és energikus is szeretne lenni, az italporokat a főétkezések között egészséges „nassolnivalóként” is fogyaszthatja.
Segíti a vércukorszint egyensúlyban tartását és egész napra megfelelő energiát biztosít.

Miért ajánlott az eper/vanília ízesítésű italpor fogyasztása?

Eredetileg a szervátültetésen átesett betegek állapotának javítására használták. Tartalmazza a szervezet számára szükséges tápanyagokat. Optimális fehérje forrás, tökéletesen szabályozza az Omega3 és más zsírsavak egyensúlyát, alacsony GI értékű, és rostanyagban gazdag. Egyedülálló, kizárólag természetes összetevői és alacsony kalória értéke miatt egyedülálló, hiszen étel és egyben étrend-kiegészítő is. A telítettség érzését adja és emellett, energiával és vitaminokkal lát el a szervezetet. Ennek köszönhetően még fogyókúra idején sem érzi, hogy bármitől is megvonná magát, kivéve a kalóriáktól.

Egy adag körülbelül 65 kalória és az íze kellemes.

Mivel természetes összetevőkből áll, ezért az italport addig fogyasztja, ameddig csak akarja. Az italporokat megalkotó tudósok maguk is napi rendszerességgel fogyasztják, bár az Ő céljuk nem a súlyvesztés. Ez egy tökéletes megoldás, ha éhesnek vagy fáradtnak érzi magát, ha nehéz koncentrálnia, vagy ha munka után még szüksége van energiára a család vagy éppen a sportolás számára. Mivel az italport könnyen emészthető, egészséges és kalóriaszegény, így esti „nassolás” helyett is remekül alkalmazható.

Készült bármiféle klinikai tanulmány az eper/vanília ízesítésű italpor használatára vonatkozóan?

2000 óta számos klinikai tanulmány készült Svédországban, a Lundi Egyetemi Kórház szív- és mellkas-sebészeti osztályának irányításával. Vizsgálták a készítmény glikémiás indexét, továbbá a szervezet inzulinszintjére gyakorolt hatását, de ezek mellett számos egyéb, pozitív hatást is megfigyeltek, amelyeket hivatalosan is dokumentáltak: csökkent a vércukorszint, a vérnyomás, és a testsúly.

Az Eslöv iskolai tanulmányban rögzítették továbbá, hogy a diákoknál javult a koncentrációs képesség. 2007 óta folyamatosan figyelik az Eper/vanília ízesítésű italpor testsúlyszabályozó hatását. Az eredmények azt igazolják, hogy a készítmény hozzájárul a testsúly jelentős csökkenéséhez, a közérzet javulásához és az energiaszint növekedéséhez. 12 hónap elteltével az átlagos testsúlycsökkenés 9 kg volt.

 Allergiás vagyok bizonyos ételekre, összetevőkre, fogyaszthatom az italport?

Tej

Eper/vanília ízesítésű italpor minimális mennyiségű laktózt tartalmaz (elkészített adagonként körülbelül 1%), és a tapasztalatok azt mutatják, hogy a tejjel szemben intoleráns emberek is gond nélkül fogyaszthatják.  Azonban tejfehérje érzékenység esetén nem szabad fogyasztani az italport. Konzultáljon orvosával, belgyógyászával!

Eper

Az Eper ízesítésű italpor természetes eperízesítése nem vált ki allergiás reakciókat még az eperre érzékeny személyek esetében sem. Mindazonáltal az emberi szervezet reakciói igen különbözők, így mindenki saját belátása szerint döntheti el, hogy kipróbálja-e az eper ízesítésű italport. Tanácsos kisebb mennyiséggel kezdeni, és megfigyelni, hogy miként reagál a szervezet. Konzultáljon orvosával, belgyógyászával!

Tojás

Az Eper/vanília ízesítésű italpor tartalmaz tojást, ezért a tojásallergiában szenvedők nem fogyaszthatják. Tapasztalataink szerint vannak tojásra érzékeny emberek, akik szervezete jól tolerálta az italport, de ez nagymértékben egyénfüggő. Konzultáljon orvosával, belgyógyászával!

Az italpor természetes összetevőkből áll?

Igen, kizárólag természetes összetevőket és ízesítőket használunk – beleértve a vanília és eper ízét is. Az édesítő (sucralose) ugyan mesterséges, de alacsony kalóriatartalmú és megítélésünk szerint ez a legártalmatlanabb édesítőszer.

Fogyaszthatják-e a cukorbetegek az eper/vanília ízesítésű italport? Mennyi cukrot tartalmaz?

Az italporokat cukorbetegek is fogyaszthatják. Nem tartalmaz hozzáadott cukrot, GI értéke 28, ami nagyon alacsony. Szénhidrát tartalma 6 gramm adagonként, ebből 3,5 gramm egyszerű cukor.
Az italpor dobozán feltüntettük a termék szénhidráttartalmát és GI értékét. Ha Ön cukorbeteg, ezeknek ismeretében tudja alakítani a napi inzulin bevételét.

Az eper/vanília ízesítésű italpor tartalmaz cukrot?

Az italpor cukor és szénhidrát tartalma természetes összetevőkből származik, nem tartalmaz hozzáadott cukrot. Az íz hatás megőrzése, illetve az alacsony GI érték érdekében nagyon kis mennyiségben sucralose-t tartalmaz.

 Tartalmaz az italpor bármiféle édesítőszert?

Az italpor sucralose-t tartalmaz, ami az EU által elfogadott édesítőszer. Azért került a készítménybe, hogy a lehető legkevesebb kalória és szénhidrát hozzáadásával érjük el a kellemes íz hatást. A sucralose természetes cukorszármazék, és hozzávetőlegesen 600-szor édesebb a cukornál. Ez az oka annak, hogy összetevők között láthatjuk. Egy adag italpor, nagyon kis mennyiségű, kb.0,125 gr sucralose-t tartalmaz.
A sucralose, az élelmiszer-adalékok elfogadható napi bevitelét megállapító, Európai Élelmiszer-tudományi Bizottság, (SCF) által többszörösen is bevizsgált termék. (1987, 1988, 1989, 2000). A testsúly alapján megállapított elfogadható napi mennyisége: 0-15 mg/kg. Ez a mennyiségű sucralose egy 70 kg súlyú felnőtt esetében, napi 8 adag italpor elfogyasztásának felel meg.

Mi az a glikémiás index (gi) és mennyi az italpor gi-je?

A glikémiás index (GI) a szénhidrátforrások vércukor szintre gyakorolt hatását mutatja. A magas GI-ű ételek (például a cukros üdítőitalok) gyorsan felszívódnak a szervezetünkben, és gyorsan megemelik a vércukorszintet. Ezzel szemben az alacsony GI-ű táplálék (például a zöldségek és a teljes kiőrlésű kenyér) sokkal lassabban szívódik fel, és hosszú időre elegendő energiát biztosít a szervezetnek. Alacsony GI értékű táplálékoknak számítanak azok, amelyek GI értéke 55 alatt van. A fruktóz tartalmú ételek, (mint például a gyümölcsök) alacsony GI értékűek. A fruktóz ugyanis egy más fajta monosaharide, mint a glükóz és nem idéz elő inzulin válaszreakciót.
Eredetileg, a GI-rendszer kialakításának célja, a legmegfelelőbb táplálkozás kiválasztása volt a cukorbetegek számára. Az alacsony GI értékű táplálék stabilabb vércukor- és inzulin szintet eredményez. Ez a tulajdonság nemcsak a cukorbetegek, hanem minden ember egészsége szempontjából nagyon fontos. Az italpor GI értéke: 28. A klinikia teszteket a Sydney Egyetemen végezték.

Milyen pozitív hatása van az eper/vanília ízesítésű italpornak?

Az Eper/vanília ízesítésű italpor segíti az egészséges testsúlyvesztést, és a szervezetet megfelelő tápanyagmennyiséggel látja el. Alacsony GI értéke következtében, csökkenti az éhségérzetet és az édesség utáni vágyat, energiával tölt fel, valamint javítja a koncentrálóképességet.

Mit tartalmaz az eper/vanília ízesítésű italpor?

Az Eper/vanília ízesítésű italpor gondosan válogatott összetevőket tartalmaz: borsót, Omega-3-ban gazdag tojást (speciális tápanyaggal táplált csirkéktől), tojásfehérjét, tejsavó-fehérjét (tehéntejből), almát, csipkebogyót és rostokat (cukorrépából). Ezen teljes értékű, természetes összetevők együttesen biztosítják a fehérjék, a zsírok és a lassan lebomló szénhidrátok megfelelő egyensúlyát.

Az Eper/vanília ízesítésű italpor fedezi a szervezet teljes fehérjeszükségletét, beleértve mind a nyolc nélkülözhetetlen aminosavat és az egészséges zsírsavakat. A formula nem tartalmaz transzzsírokat, sem más egészségtelen zsírsavat.
Az Eper/vanília ízesítésű italpor szénhidrát-összetevői jórészt almából és csipkebogyóból származnak. Feladatuk, hogy egyensúlyban tartsák a vércukorszintet. A csipkebogyó és az alma gazdag vitaminokban, különösen C-vitaminban, amely egy nagyon fontos antioxidáns. Egyaránt tartalmaznak oldható és oldhatatlan rostokat, amelyeknek kiemelt szerepük van a szív- és érrendszer, valamint a gyomor egészséges működésében.

Az eper/vanília ízesítésű italpor segít a fogyásban?

Tanulmányok kimutatták, hogy az italpor fogyasztása összekötve megfelelő étrenddel és testmozgással segíti a testsúly csökkenést. Az italpor több módon is segíti a fogyást. Az italport rendszeresen fogyasztók inzulin szintje csökkenést mutat. A túlsúlyos emberek esetében gyakran magas inzulinszint. Az italpor fogyasztása és a rendszeres étkezés hatására normalizálódik az inzulinszint, ami elősegítheti a fogyást.

Az italport rendszeresen használók telitettség-érzésről illetve az elfogyasztott étel mennyiíségének csökkenéséről számolnak be.

Testsúlyszabályozás esetén háromféle alkalmazást javasolunk:

1) fél órával a főétkezés előtt fogyasszuk a shake-et (csökken az éhségérzet, kevesebb ételadag is elegendő)

2) nassolnivalóként is fogyasztható, illetve minden alkalommal, amikor édességre vágyik.

3.) 2 adag shaket egy kis gyümölccsel kombinálva, akár egy főétkezés is kiváltható.

Gyakorlati tanácsok a fogyás érdekében

 • 30 perc ütemes séta naponta (ha lehetőségünk van rá 2 x 30 perc naponta)
 • Aerobic, bikiclizés, tánc min.30 percig, hetente háromszor
 • Egy pohár víz elfogyasztása minden étkezés előtt
 • Reggeli, ebéd és vacsora nagyjából azonos időben történő elfogyasztása
 • Kisebb ételadagok elfogyasztása (használjon kisebb tányért). Várjunk 20 percet a második adag elfogyasztása előtt.
 • Egyen lassabban, rágja meg jobban az ételt. Táplálkozás közben ne nézzen TV-t, ne olvasson és ne dolgozzon.
 • 30 perccel étkezés előtt fogyassza el a shaket.
 • Mosson fogat étkezés után, ezáltal csökkentheti a további táplálék iránti vágyát.
 • Éjszaka aludjon min.8 órát. Feküdjön le korán!
 • Fogyasszon minél kevesebb kekszet, muffint, chipszet, sós illetve fűszeres nassonlivalót, vajat, zsíros sajtot, fehér kenyeret, tésztát, rizst, cukrozott gyümölcsleveket és     szódát. Ételeit főzéssel, párolással vagy sütéssel készítse. Kerülje az olajban sült ételek fogyasztását.
 • A fogyókúra odeje alatt csökkentse az alkoholfogyasztást is, maximum hetente egyszeri alkolomra.
 • Ha cukoréhsége támadna, egy shake elfogyasztásával úrrá lehet rajta.

Kiválthatók a főétkezések az eper/vanília ízesítésű italporral?

Igen, a magasság, a testsúly és a teljesítőképesség függvényében, 1-3 adag shake fogyasztásával helyettesíthetők a főétkezések. Mivel az italpor szénhidráttartalma alacsony, fogyasztását ajánlott kiegészíteni zöldségekkel, gyümölcsökkel, továbbá javasolt nagyobb mennyiségű víz fogyasztása is.

Az eper/vanília ízesítésű italpor befolyásolja az étvágyat?

Általánosságban megfigyelhető, valamint az italport rendszeresen fogyasztó vásárlóink tapasztalatai alapján elmondható, hogy az étkezés előtt fél órával elfogyasztott shake csökkenti az étvágyat. A vércukorszint stabilizálódik, így megszűnnek az éhségrohamok.

Ha fogyasztom a shake-et, szükséges még egyéb vitamin vagy ásványi anyag bevitele?

Általánosságban megfigyelhető, valamint az italport rendszeresen fogyasztó vásárlóink tapasztalatai alapján elmondható, hogy az étkezés előtt fél órával elfogyasztott shake csökkenti az étvágyat. A vércukorszint stabilizálódik, így megszűnnek az éhségrohamok.

Hogyan fogyasszam a shake-et, ha intenzíven sportolok? Keverhetem hagyományos fehérjeporokkal, ha több fehérjére van szükségem?

Az Eper/vanília ízesítésű italpor 41% fehérjét és 32% szénhidrátot tartalmaz. Akár edzés előtt, akár edzés után egyaránt fogyasztható. Edzés alatt biztosítja a szervezet számára szükséges energiát, edzés után pedig segíti az izmok regenerálódását. Mivel az italpor GI értéke nagyon alacsony, jó hatással van az inzulin-szintre. Amennyiben több fehérjét illetve szénhidrátot szeretne biztosítani szervezete számára javasoljuk, hogy 2 kanál italport fogyasszon el. Amennyiben víz helyett tejet vagy szójatejet használ, még tovább növelheti a termék fehérje, szénhidrát illetve kalória tartalmát.

Használhatom az italport izomépítésre?

Igen. Az Eper/vanília ízesítésű italpor tulajdonképpen egy optimális tápanyag, amely három különböző, természetes és hatékony proteint tartalmaz. Edzés előtt és után is igyon egy pohár shake-et, ezzel „üzemanyag-pótlást” biztosít a szervezetének, így elegendő energiája lesz az edzés alatt. Támogatja az izmok épülését és segíti a sportolás utáni izomregenerációt. Emellett természetesen nagyon fontos, hogy napközben is egészséges ételeket fogyasszon.

Biztonságos az eper/vanília ízesítésű italpor hosszú időn keresztül történő fogyasztása?

Az Eper/vanília ízesítésű italpor étrend-kiegészítőként egész életen át fogyasztható.
Forrás: Oriflame